Streamtheater
Onze omgeving is voortdurend in beweging. Zo versterken we dijken, om ons te beschermen tegen de effecten van een veranderend klimaat, bodemdaling en een stijgende zeespiegel. We wippen tegels uit onze tuinen en bouwen afdakjes voor koelere leefomgevingen tijdens hete zomers. We vervangen door een storm omgewaaide bomen met jonge exemplaren en doen nog veel meer op grote en kleine schaal om onze wereld leefbaar te houden.
Veel van deze ruimtelijke veranderingen hebben effect op elkaar. Om te weten wat die effecten zijn hebben we behoefte aan kloppende omgevingsinformatie. NEO specialiseert zich in het maken en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige datasets van onze omgeving. Dit doen we door het gebruik van actuele aardobservatiedata, zoals waarnemingen met satellieten, vliegtuigen en drones, maar ook op basis van publieksmeldingen en vergunningen.
Waar wordt omgevingsdata nu voor gebruikt? En voor welke vraagstukken missen we nog actuele, goede en gedetailleerde ruimtelijke datasets? In deze presentatie gaan wij in op de kracht van aardobservatie voor het maken van goede data die als basis dient voor het maken van betere beslissingen in woningbouw, energietransitie, klimaatadaptie en landelijk gebied.