Thema: Mobiliteit

StraTopo is continu op zoek naar ruimtelijke uitdagingen om bij betrokken te raken. Met data algoritmes helpen de consultants van StraTopo om de juiste inzichten te genereren om impactvolle keuzes op te baseren. StraTopo investeert in het automatiseren van veelvoorkomende data algoritmes en maakt deze deels gratis toegankelijk in haar Geospatial Services platform.

In deze presentatie gaat CEO Sven Reulen van StraTopo in op de trajecten waar StraTopo bij betrokken is voor de wisselwerking tussen mobiliteit en leefomgeving. In 2022 worden trajecten doorlopen om de impact in kaart te brengen van de grote verstedelijkingsopgave op de fietsinfrastructuur van Nederland. Hiervoor zijn algoritmes ontwikkeld om tot kwantificeerbare inzichten te komen.

In 2021 heeft StraTopo samen met partners in het kader van het AI4Cities programma een tot dusver theoretisch mobiliteitssimulatiemodel ontwikkeld. Het model is een praktische oplossing waarmee besluitvormers de juiste investeringsbeslissingen kunnen nemen om een positieve impact op de toekomst te hebben. Het menselijk mobiliteitsgedrag wordt gesimuleerd door datamodellen gemaakt door geo- en data-experts, gevalideerd door experts op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ordening en getraind op gemeten data. Met de oplossing kunnen gebruikers het effect van ruimtelijke verandering op belangrijke meetwaarden, zoals de CO2-uitstoot, voorspellen en meten.

De basis van de techniek vormt zich met gevalideerde en geautomatiseerde data verversing, data verwerking en data testing algoritmes. Regulier worden de datasets achter het Geospatial Services platform en de consultancy van StraTopo upgedate. De lessen vanuit de praktijk in consultancy en gebruikers gaan continu terug naar verbeteringen in de automatisering van de data en de services. ‘

mei 23 @ 14:00
14:00 — 14:45 (45′)

Dexter 22

Sven Reulen | StraTopo