Thema: Digital Twins

Het programma T3D is primair een innovatie programma met veel dynamiek. Dynamiek in de zin van: we werken toe naar een werkend resultaat (een 3d keten bruikbaar voor alle gemeenten) zonder dat het resultaat goed gespecificeerd is. Het managen van voortdurend veranderen is het onderwerp van mijn inbreng.

Om dit te kunnen doen maak ik gebruik van een aantal modellen die helpen tot een aanpak te komen:
het decido model, dit toetst of om tot verandering te komen aan essentiele zaken is gedacht;
deep democrazy: borgen dat alle stemmen gehoord worden;
conversational intellligence, dit geeft inzicht hoe je het creatieve deel van de hersenen bij jezelf en anderen kunt uit en (vooral) aanzetten.

Deze modellen zijn relatief nieuw (afgelopen 20 jaar), in lijn met de positieve psychologie. Vervolgens blijkt dat deze modellen goed overeenkomen van de benaderingen van St.Patrick, Benedictus en Ignatius. Zo nieuw is het dus niet, maar wel ‘proven technology’.

Wat gebeurt er als je deze modellen / inzichten gaat toepassen op een innovatie programma zoals T3D? Dat is het onderwerp. De voorbeelden hoe ik het aanpak komen uit T3D. Zoals: in het begin (fase 1) is veel gepraat maar relatief weinig bereikt. Om die reden haakten mensen af. In plaats van praten zijn we gestart met prototyping: dan dwing je tot convergeren en bij het volgende prototype werk je door het benoemen van concrete wijzigingen. En loop je tegen problemen/uitdagingen op die je oplost. De energie (aangezette delen van de hersenen) is anders en vooral creatiever, er ontstaat ‘flow’. Als je in het team in die modus komt, presteer je veel beter.

mei 24 @ 11:15
11:15 — 12:00 (45′)

Dexter 26

Harrie van der Werf | Informatiewerf